Se alla

Kvinnojouren Huddinge nomineras till kommunikationspris

Torsdag 31 mars 2022

Kvinnojouren Huddinge har nominerats till Stora kommunikationspriset 2022 i kategorin Bästa digitala kommunikation. Vinnarna utses under en livesänd gala den 10 maj. Våld i nära relationer ökade under pandemin på grund av samhällsrestriktioner och vi måste vända utvecklingen. Därför är det så oerhört viktigt att kvinnojourer kan nå ut med information såväl fysiskt som digitalt. Det är ett stort och konstant samhällsproblem som inte bara är relevant under perioden runt internationella kvinnodagen den 8 mars varje år.  

– Stort grattis till nomineringen. Ni utför ett otroligt viktigt arbete och det är otroligt viktigt att det uppmärksammas!

Mäns våld mot kvinnor är det mest extrema uttrycket för de värderingar som upprätthåller föreställningen att kvinnors frihet och integritet är mindre värd än mäns. Fysiskt och psykiskt våld, eller hot om våld, används som medel för makt, kontroll och underordning. Insatserna för att motverka våld i nära relationer är därför en av de mest prioriterade jämställdhetsfrågorna. Ett samhälle där individens utsatthet för våld avgörs av könet kan aldrig vara fullt ut jämställt.
Det är viktigt att vi lyssnar till professionen som möter utsatta kvinnor och barn och som besitter kompetensen om hur kommunen kan bidra i arbetet för att förbättra situationen för dem. Kvinno- och tjejjourerna måste bland annat få långsiktig finansiering och samarbetet mellan kommun, polis och kvinnojour måste utvecklas vidare.
Bilden är tagen från besöket Bo Källström, kommunalråd, och Pierre Brill (L), ersättare i Socialnämnden gjorde hos Kvinnojouren Huddinge i våras. På bilden från vänster sitter Madeleine Svensson och Snövit Janson.

Här finns mer information om priset och övriga nomineringar.

Här finns mer information om vår jämställdhetspolitik.