Akademierna och kulturen är viktiga delar i Flemingsbergs utveckling och något som ska tas tillvara. Genom den nya gymnasieskolan, Widerströmska, som inom kort slår upp sina dörrar öppnar sig nya möjligheter till samverkan som rustar eleverna väl för högre utbildning och framtidens arbetsmarknad.

Idag är Flemingsberg dominerat av hyresrätter. Samtidigt efterfrågar många av de boende i området, studenter, forskare och andra fler bostadsrätter. För att öka valfriheten måste bostäder med fler upplåtelseformer byggas.

Från Flemingsberg kommer flera av dagens mest kända artister på hip-hopscenen. Drivkraften hos dessa och andra initiativ som  tex Ur dimman ska uppmuntras och uppmärksammas.

 Våra viktigaste förslag:

  • Skolan först! Flemingsbergs akademiska profil bör stärkas med mer internationellt samarbete så att exempelvis en framtida MIT-filial lockas hit.
  • Ge mer plats för polisutbildningen att växa när behov uppstår.
  • Öka utbudet av olika typer av bostäder
  • Gör Flemingsberg till södra Stockholms kontorssäte. Arbetsplatser är prioriterade när den nya stadskärnan planeras.
  • Förhandla med landstinget om att tidigarelägga Spårväg syd.
  • Bygg Tvärförbindelse Södertörn nu!

Vår politik

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både ställer krav och skapar möjligheter. Svårare än så behöver det inte vara att kliva in i framtiden.

ALLT BÖRJAR MED EN BRA SKOLA
INTEGRATIONSPOLITIK SOM MINSKAR KLYFTORNA
FRAMTIDEN ÄR LIBERAL

 

No response

Vill du veta mer om vår politik eller ha kontakt med Liberalerna där du bor? Lämna din e-postadress här, så hör vi av oss.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.